Veszprém

9 hasznos koktéleszköz mixer tanfolyamon

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Szponzorált tartalom

1988-at írunk, a mozikban ebben az évben debütál Tom Cruise főszereplésével a Coctail/Koktél című film. Az alkotásban megismerkedhetünk egy frissen leszerelt fiatal srác életével, aki először csak kényszerből, majd az idő előrehaladtával már önként vállalva áll a bárpúlt mögé, hogy tökéletes trükkjeivel, és sármjával elbűvölje a nézőket, valamint filmbéli hölgy partnereit.

Magyarországon, ebben az időszakban, viszonylag kevés figyelem terelődik mind a filmre, mind pedig  a mixerként dolgozókra. A mixer kultúra meghonosodása, csak jóval később, már bőven a rendszerváltást követően jelentkezik itthon.

A különböző hazai városokban is ki-kialakuló bulinegyedek, fesztiválok, vagy igényesebb szórakozóhelyek egyre gyakrabban kínálnak különböző koktélokat és alkalmaznak mixereket, annak érdekében, hogy minél több látogatót vonzanak. Természetesen, ahhoz, hogy valaki megfelelő legyen egy ilyen poszt betöltéséhez, szüksége lesz, kitartásra, tapasztalatra és megfelelő oklevéllel is rendelkeznie kell.

A végzettség megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati tudást a Bols Mixer Akadémia által szervezett mixer tanfolyamon, Veszprémben is elsajátíthatják már a jelentkezők.

Az oktatás során a hallgatók megismerkedhetnek a koktélok és az azok elkészítését segítő, lehetővé tevő eszközökkel, és azok megfelelő használatával. De mik is ezek az eszközök? Hogy néznek ki? Mire használhatják őket a diákok? Nézzünk meg párat ezekből, melyekkel minden hallgató találkozni fog a mixer tanfolyamon, Veszprémben.

 1. Shaker:

A koktélkészítés, talán legfontosabb eszköze. A mixerek, ezt olyankor használják, amikor a több hozzávaló összerázása szükséges, jellemzőan olyan italoknál, amelyek valamilyen gyümölcslevet tartalmaznak. A legelterjedtebb formája rozsdamentes acélból készül, az tetején szűrővel ellátott kiöntőnyílás, azon pedig jellemzően mércés pohárként is funkcionáló kupak található.

 • Szűrő:

Alapvetően két fajtáját tudjuk megkülönböztetni a Hawthorn-t és a Julep-et. Az előbbi a jobban elterjedt, ismertebb típus, de az igazán profik mindkettőt használják.

 • Hámozókés:

Ez önmagáért beszél. Talán a legegyszerűbb eszköz, mely a gyümölcsök megpucolásához szükséges.

 • Vágódeszka:

Szintén egy nyilvánvaló eszköz, a hozzávalók előkészítésében, higiénikus darabolásában tölti be szerepét. Fontos, hogy stabil kialakítású és megfelelő méretű legyen a vágódeszka.

 • Citromfacsaró:

Több változata is ismert. Bármelyiket is használjuk nagy szükség van rá, hiszen a lime, vagy a citrom, sok koktél alapja, vagy hozzávalója.

 • Keverőpohár:

A shaker-hez hasonlóan fontos mixer eszköz, azonban ezt akkor alkalmazzák, ha az italt keverni kell, nem pedig felrázni, vagy ha az ital nem tartalmaz gyümölcslevet.

 • Bárkanál:

A keverőpohárral szoros kapcsolatban álló eszköz, mely teáskanál méretű, de annál sokkal hosszabb nyéllel rendelkezik.

 • Mérőpohár:

A mixerek fontos eszköze a mérőpohár is, mely jellemzően „homokóra” szerű formájáról ismerhető fel. Általában ez is rozsdamentes acélból készül az egyik részén 2cl, a másik részén 4cl űrmértékű elemmel. Persze vannak különálló mérőpoharak is változó méretben. A mixer tanfolyamon résztvevő diákok mérőpohárral dolgoznak, de a képzés során megtanulják a szemmel mérés képességét is.

 • Jégvödör-jégtörő:

Sok koktél alapja, vagy kiegészítője a jég. Különböző koktélok, különböző jégformákat igényelnek. A jég tárolására jégvödröt, az aprításához pedig jégtörőt, vagy jégvillát használhatunk.

Akinek régóta dédelgetett vágya, hogy kipróbálja magát a bárpult mögött, de eddig még nem tette meg a megfelelő lépéseket, most elindíthatja karrierjét, melynek első lépése, egy mixer tanfolyam elvégzése kell, hogy legyen. A Bols Mixer Akadémia, most már Veszprémben is lehetőséget biztosít ilyen irányú végzettség megszerzésére. A tanfolyamon megismerhetjük a koktélok világát, hogy azok milyen alapanyagokból és milyen eszközökkel készülnek.

Gyorsított mixertanfolyam:

A gyorsított mixertanfolyamon a hallgatók a szakma alapjait sajátíthatják el. Ezek a képzések, rövidek, általában 1-2 hét alatt lehet az átadott ismereteket, egy sikeres oklevélre váltani. A viszonylag rövid képzési idő miatt, ezt a tanfolyam típust főleg azoknak ajánljuk, akik most ismerkednek előszőr a mixerkedés tudományával. Megszerzett képzettségükkel, otthon, vagy olyan vendéglátóipari egységekben boldogulhatnak, ahol nem elsődlegesen a koktélok készítése a fő profil. Kiváló alapot képezhet egy ilyen tanfolyam azok számára is, akik a későbbiekben szeretnék tudásukat fejleszteni, de alap végzettségükkel először gyakorlati tapasztalatokat is szeretnének szerezni. Ezen tanfolyamok tematikája rövidebb, nem terjed ki minden területre, melyre egy barmixernek szüksége lehet. Jó alternatíva lehet, ha nem akarunk komolyabban foglalkozni a témával, esetleg csak hobbiként tekintünk rá, vagy rövid idő áll rendelkezésre, a végzettség megszerzéséhez. Olyan ismeretekre tehetnek szert a diákok, mint az italok felismerése, a mixer eszközök használata, alap koktélok készítése, vagy a különböző kommunikációs technikák alkalmazása.

Hagyományos mixertanfolyam:

A hagyományos mixertanfolyamon a hallgatók a szakma alapjain kívül, sokkal szélesebb körű ismeretekre tehetnek szert. Ezen tanfolyamokon, általában 5-6 hét alatt sajátíthatják el a magasabb szintű tudást a hallgatók. A hosszabb képzési idő miatt, ezeket a tanfolyamokat, azok számára ajánljuk, akik valamilyen előképzettséggel, vagy hosszabb idejű tapasztalattal már rendelkeznek, mixerkedés területén. Szintén alkalmas lehet ez a képzési forma azok számára is, akik, bár eddig nem dolgoztak ilyen területen, de ezt a hivatást szeretnék végezni a jövőben. A hagyományos tanfolyamokon az alapoktó indulva, egy viszonylag magas szintre jutnak el a diákok. Az így megszerzett végzettségük, már feljogosíthatja őket arra is, hogy olyan vendéglátóhelyeken helyezkedjenek el, ahol komoly háttere van a koktélkészítésnek. Ezen tanfolyamok az alapokon kívül, már olyan ismeretek elsajátítását is lehetővé teszik, mint a stílusos eszközhasználat, a különböző fűszerek, adalékok alkalmazása, de az oktatás kiterjedhet olyan témákra is, mint az ital történelem.

Összegezve. Bármilyen céllal is vágunk neki, egy bartender tanfolyam elvégzésének, először tisztában kell lennünk, hogy mit szeretnénk elérni. Egy gyorsított tanfolyam rövid időn belül használható ismereteket biztosíthat számunkra, de a megszerzett tudás nem lesz mély és szerteágazó. Ezzel szemben egy hagyományos tanfolyam, az alapoktó egy magas szintig terjedő tudásbázist alakít ki, viszont ezt hosszabb időtartam alatt tudja megtenni. Természetesen a különböző szintű tanfolyamok eltérő anyagi befektetést is igényelnek. Nem várhatjuk el jól felépített hosszabb távú, szélesebb ismeretanyaggal dolgozó tanfolyamtól, hogy egy rövidebb, alaptudást átadó kurzus áráért megkaphassuk azt. A Bols Mixer Akadémia, lehetőséget biztosít az ide jelentkezőknek, hogy elvárásaiknak előképzettségüknek, vagy pénztárcájuknak megfelelő képzésben részesüljenek, vidéki és budapesti mixertanfolyamain.


Ezt is olvassa el!
Évadnyitó társulati ülést tartott a Veszprémi Petőfi Színház

Az évadnyitó társulati ülésen megköszönte a Veszprémi Petőfi Színház dolgozóinak a koronavírus-járvány idején végzett munkáját Oberfrank Pál színházigazgató hétfőn Veszprémben. Érdekel

Öt bemutatója lesz a következő évadban a veszprémi Pannon Várszínháznak

Öt nagyszínházi bemutatóra készül a jövő évadban a veszprémi Pannon Várszínház, stúdiószínházi előadásként pedig három művet állítanak színpadra - közölte Érdekel

ATM automatából mástól lopott
ATM csalás Veszprém

ATM csalás Veszprém - A Veszprémi Rendőrkapitányság a 19010/1267/2020. bűnügyi számon csalás bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.  Érdekel

Jövő év végére megújul a 8-as főút Litér és Balatonfüred közti szakasza

Jövő év végére befejeződik  a veszprémi déli elkerülő út Litér és Balatonfüred közti 7,5 kilométer hosszú  szakaszának megújítása, 25 milliárd forintból - közölte Érdekel

Kikapott a Telekom Veszprém
Telekom Veszpré

A Telekom Veszprém házigazdaként 37-34-re kikapott a Barcelona csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójából csütörtökre halasztott mérkőzésen. Érdekel

Kiskorúval fajtalankodott

Tizenkettedik életévét be nem töltött gyermekek sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat a Veszprém Érdekel

Újabb vidéki munkásszállók épülnek

Nyolc munkásszálló épülhet meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a "Munkásszállások kialakítása" program ötödik kiírásának keretében - Érdekel

A legfontosabb információk Veszprémről
Információk Veszprémről

Szponzorált tartalom Veszprém megyei jogú város, amely 2023-ban Európa kulturális fővárosa lesz. A Közép-Dunántúlon található település népessége nagyjából 60 ezer Érdekel

Érdekel minket a Te véleményed is!

Hozzászólás lezárva